Θετικό κλίμα επικρατεί σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες να επιστρέφουν στην θετική τροχιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τετάρτη στον απόηχο της νέας λίστας δασμών Τραμπ κατά της Κίνας.

Εντούτοις, το γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει αντίποινα στις τελευταίες εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, μην κλιμακώνοντας περαιτέρω τον εμπορικό πόλεμο, έδωσε ανάσα αισιοδοξίας στις αγορές ενισχύοντας την επενδυτική “όρεξη” και την διάθεση ανάληψης κινδύνου των επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 135 μονάδες ή 0,54%, ο ευρύτερος S&P σημειώνει άνοδο της τάξης των 10 μονάδων ή 0,34% και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 38 μονάδες ή 0,5%.

Τα κέρδη έρχονται μετά το selloff της Τετάρτης που ώθησε τον Dow Jones σε απώλειες 200 μονάδων βάζοντας τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί της Wall Street.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ένας από τους παράγοντες που ενδέχεται να υποκινεί το διαφαινόμενο κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές είναι οι προσδοκίες πως οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου είναι πρόθυμες να ξεκινήσουν διμερείς επαφές σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην εμπορική διαμάχη που έχει ταρακουνήσει παραγωγούς και επενδυτές σε όλο τον πλανήτη.
Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλό έξι ετών διαμορφώνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, εξανεμίζοντας την υποτονική αύξηση των μισθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ενώ ο δομικός δείκτης, χωρίς τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, εμφάνισε άνοδο 0,2%.

Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2% και για τους δύο δείκτες τόσο για το γενικό δείκτη τιμών όσο και για το δομικό.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η ερμηνεία των στοιχείων μπορεί να είναι παραπλανητική εξαιτίας εποχικών παραγόντων.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 18.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 7 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές ανέμεναν 225.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης