Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να τροφοδοτούν τα σχόλια αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ, ότι οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας για την πρώτη φάση της συμφωνίας έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.

Παρά τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία, πάντως, οι επενδυτές φαίνεται ότι εστιάζουν κυρίως στις εξελίξεις από το εμπορικό μέτωπο. Έτσι, και οι τρεις βασικοί δείκτης της Wall έχουν βάλει πλώρη για νέα υψηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 96 μονάδες ή 0,35% στις 27.877,85 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,32% στις 3.106,50 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται 0,40% υψηλότερα στις 8.512,68 μονάδες.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο βιομηχανικός Dow και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησαν οριακά, ενώ ο S&P 500 με μικρά κέρδη σημείωσε το 21ο ρεκόρ του για το 2019.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Applied Materials, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε υποχώρηση στα κέρδη τριμήνου, τα οποία ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τη διοίκησή της μάλιστα να εκτιμά ανάκαμψη του κλάδου το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης