Με κέρδη κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αντλούν αισιοδοξία από την επανέναρξη των συνομιλιών για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς ο Λευκός Οίκος έδειξε ότι είναι ανοιχτός σε μια ευρύτερη συμφωνία αντί για μεμονωμένα μέτρα

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 89,36 μονάδες ή 0,31% στις 28.514,87 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 18,47 μονάδες ή 0,53% στις 3.464,46 μονάδες. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 83,42 μονάδες ή κατά 0,74% στις 11.505,11  μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνουν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι οι ηγέτες του Κογκρέσου και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους με στόχο την προώθηση μέτρων τόνωσης της αεροπορικής βιομηχανίας, των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα ήταν πρόθυμοι να υποστηρίξουν ένα πακέτο μέτρων για τις αεροπορικές εταιρείες, με την προϋπόθεση αυτό να συνοδεύεται με συνομιλίες για ένα ευρύτερο πακέτο οικονομικής τόνωσης.

Ο εκπρόσωπος της Πελόζι, Drew Hammill, ανέφερε εξάλλου σε tweet ότι η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν επικοινώνησαν νωρίτερα για 40 λεπτά. Ο Hammill ανέφερε ότι η συνομιλία επικεντρώθηκε στον εάν υπάρχει προοπτική επικείμενης συμφωνίας για ένα ευρύ νομοσχέδιο. Ο Μνούτσιν, σημειώνεται, ότι κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον του Τραμπ να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι τα χρονικά περιθώρια για μια συμφωνία πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι πλέον πολύ μικρά. Παρόλα αυτά, η επανέναρξη των συνομιλιών τροφοδοτεί την αισιοδοξία των επενδυτών μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη Τρίτη να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για ένα συνολικό πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνοντας ένα μέρος της αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης