Ανοδικά κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς το ράλι που πυροδότησαν τα νέα για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επεκτάθηκε σε μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας που βρέθηκαν υπό πίεση τελευταία.

Ο Dow Jones κερδίζει 84 μονάδες ή 0,29% στις 29.504 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 25 μονάδες ή 0,71% στις 3.570 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nasdaq, στο μεταξύ, ενισχύεται κατά 169 μονάδες ή κατά 1,47% στις 11.723 μονάδες, μετά τις απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών που έχουν οδηγήσει τον τεχνολογικό δείκτη να χάνει σχεδόν 3% από την αρχή της εβδομάδας.

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό των επενδυτών για τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις δοκιμές στο πειραματικό εμβόλιο των BioNTech – Pfizer κατά του κορονοϊού – με τις εταιρείες να ανακοινώνουν αποτελεσματικότητα άνω του 90% – το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε πιο πρακτικά ζητήματα όπως το ύψος της παραγωγής και τα κανάλια διανομής.

Οι σταδιακοί εμβολισμοί, με τα διαφορετικά εμβόλια που αναπτύσσονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, αναμένεται να δώσουν ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη, και μαζί νέα ανοδική πνοή στα διεθνή χρηματιστήρια, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για την επιστροφή των οικονομιών στα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία, προειδοποιούν οι αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, η πανδημία σαρώνει τις ΗΠΑ, με τα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες να καταγράφουν ρεκόρ σε μία νέα υπενθύμιση ότι η κρίση απέχει πολύ από το να αποτελεί παρελθόν.

Στο προσκήνιο παραμένει εξάλλου και η πρωτοφανής άρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχτεί την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, με τους πολιτικούς αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο μιας μακράς δικαστικής διένεξης που θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος του Θεσμού της προεδρίας.

Οι μετοχές των Salesforce και Microsoft ωθούν τον Dow Jones σε θετικό έδαφος με άνοδο 2,81% και 1,99% αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης