Ανοδικά και σήμερα οι ευρωαγορές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 11:01
Ανοδικά και σήμερα οι ευρωαγορές

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης εν μέσω ελπίδων για μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας υπό τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναζητώντας ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:07 ώρα Ελλάδας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις τράπεζες και τις μετοχές των βιομηχανιών να καταγράφουν τα περισσότερα κέρδη.

Οι αγορές σε Ασία και Wall Street ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ χθες από τον Μπάιντεν και την υπογραφή των πρώτων εκτελεστικών διαταγμάτων που περιλαμβάνουν την επιστροφή της Ουάσινγκτον στη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη χαλαρή της πολιτική σήμερα, αλλά να κρατήσει και την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, καθώς η εξάπλωση του δεύτερου κύματος της COVID-19 επιδεινώνει τις ήδη ασθενείς προοπτικές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 11:36