Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί επιστρέφοντας από το τριήμερο, καθώς δεν διαπιστώνουν σημάδια προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ που παραμένουν “παγωμένες” μετά την αύξηση των αμερικανικών δασμών και την άμεση επιβολή αντιποίνων από το Πεκίνο.

Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές χθες λόγω της αργίας για τη “Memorial Day”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας τη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

«Αυτοί [η Κίνα] θα ήθελαν να κάνουν μία συμφωνία. Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι όμως να κάνουμε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Τραμπ, ενώ προειδοποίησε ότι οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα μπορούσαν να αυξηθούν “πολύ σημαντικά».

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 117,43 μονάδες (0,46%) στις 25.706,22 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 13,55 μονάδες (0,48%) στις 2.839,90 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 51,80 μονάδες (0,68%) στις 7.689,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τέσσερις με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνειη  VISA στα 165,22 δολ. με άνοδο 2,57 δολ. ή σε ποσοστό 1,58% και ακολουθούν η Home Depot στα 196,24 δολ. με άνοδο 1,37% και η Microsoft με κέρδη 1,26% στα 127,85 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Intel (-1,62%), η Goldman Sachs (-0,56%) και η JPMorgan Chase (-0,13%).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνουν και οι επιχειρηματικές συμφωνίες μετά την ανακοίνωση της Fiat Chrysler Automobiles ότι έχει προχωρήσει σε πρόταση συγχώνευσης για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων της με τη γαλλική Renault SA.

Η συμφωνία αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο με βάση την παραγωγή. Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της Fiat σημειώνουν άλμα 7,7%.

Παράλληλα, η Global Payments Inc. και η Total Systems Services Inc. ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν σε “συγχώνευση ίσων” με ανταλλαγή μετοχών, με την αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 21,5 δισ. δολ.

Οι μετοχές της Global Payments ενισχύονται 0,9%, ενώ της Total Systems σημειώνουν άλμα 4,7%.

Παράλληλα, ο τίτλος της Alibaba Group Holding Ltd. σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να αντλήσει έως 20 δισ. δολ. μέσω της εισαγωγής του στο Χονγκ Κονγκ.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών παραμένουν σε ανοδικό έδαφος, ωστόσο ο ρυθμός της ανόδου ήταν ο πιο αδύναμος των τελευταίων επτά ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για τις 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,1% τον Μάρτιο από το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση εμφάνισε άνοδο 2,7%. Αυτή είναι η χαμηλότερη ετήσια άνοδος από τον Αύγουστο του 2012.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης