Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να επιχειρούν να αφομοιώσουν τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ασθενέστερη των εκτιμήσεων αύξηση στις θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού τροφοδοτεί την ισχυρότερη ζήτηση για υπηρεσίες και προϊόντα, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 6%, και συγκεκριμένα στο 5,8%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομία πρόσθεσε άλλες 559.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναθεώρησε τη μέτρηση του Απριλίου στις 278.000 θέσεις. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για 675.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο.

Τα κυβερνητικά στοιχεία ήρθαν μία ημέρα μετά την έκθεση της Automatic Data Processing αποκλειστικά για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έδειξε 978.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones προσθέτει 80 μονάδες κινούμενος λίγο πάνω από τις 34.650, με τον βιομηχανικό δείκτη να έρχεται από μικρές απώλειες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί πέντε διαδοχικών ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,63% πέριξ των 4.210 μονάδων και βρίσκεται σε απόσταση κάτω του 1% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Μάιο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει περίπου 1,20% και βρίσκεται στα επίπεδα των 13.780 μονάδων.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,5%, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3%, ενώ ο Νasdaq υποχωρεί κατά 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στις επιμέρους μετοχές, η AMC σημειώνει απώλειες άνω του 1%, μετά τη “βουτιά” 18% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πτωτικά κινείται η BlackBerry, ωστόσο καταγράφει άνοδο άνω του 50% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και η Facebook μετά τις νέες έρευνες από Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ σε βάρος της εταιρείας για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης