Συνεχίζει ανοδικά μετά το ράλι της Δευτέρας η Wall Street, με τα εταιρικά κέρδη να δημιουργούν ευφορία στους επενδυτές, παραμερίζοντας σε σημαντικό βαθμό τους φόβους για διεθνή εμπορικό πόλεμο, οι οποίοι έχουν επικαθορίσει το κλίμα το τελευταίο διάστημα.

Τα κέρδη των εταιρειών των οποίων οι μετοχές συναποτελούν τον S&P 500 του α’ τριμήνου του 2018 εμφάνισαν άνοδο ύψους 24% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ωθούμενα και από τις φοροαπαλλαγές Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα της FactSet μεταξύ αναλυτών, η εκτίμηση για τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 για το β’ τρίμηνο είναι αύξηση 20%.

Περισσότερες από 20 εταιρείες του S&P 500 έχουν ήδη δημιοσιεύσει αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ αυτών και η PepsiCo.
Ξεπερνώντας τις προσδοκίες όσον αφορά στα αναμενόμενα κέρδη, η εταιρεία αεριούχων ποτών και σνακ βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει κέρδη άνω του 2%.

Σύμφωνα με τον Nick Raich, CEO της Earnings Scout, το 86% των εισηγμένων ξεπέρασαν τα αναμενόμενα κέρδη σε τριμηνιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για τρομερούς αριθμούς, ωστόσο δεν έχουν άμεση επίδραση στις τιμές των μετοχών», ανέφερε ο Raich, συμπληρώνοντας ότι γίνονται στατιστικές συγκρίσεις με το παρελθόν για να εξακριβωθεί κατά πόσο τα ποσοστά κέρδους μπορούν να παραμείνουν σε βελτιούμενο ρυθμό.

Οι Citigroup, J.P. Morgan Chase, Wells Fargo και Delta Air Lines είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν στοιχεία κερδοφορίας εντός της εβδομάδας.

Οι επενδυτές πάντως θα περιμένουν και νέες εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, μετά την “ανταλλαγή” δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουν τις επαφές που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τετάρτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις εκτός ΗΠΑ, οι επενδυτές θα παρακολουθούν και τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, μετά τις παραιτήσεις δύο υπουργών από τη βρετανική κυβέρνηση.

Δείκτες – στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 114 μονάδες (+0,50%) στις 24.897 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq παραμένει αμετάβλητος στις 7.297 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,25 μονάδων (+0,16%) στις 2.792 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron, στα 127,79 δολ. με άνοδο 1,79 δολ. ή σε ποσοστό 1,42% και ακολουθούν η DowDuPont με άνοδο 1,65% στα 67,84 δολ. και η Boeing στα 346,60 δολ., με κέρδη 1,34%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Walgreens Boots Alliance (-0,86%), η Walt Dinsey (-0,24%) και η Apple (-0,11%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης