Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, οδεύοντας σε κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αποψινή ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, ενώ ελπίδες για αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενίσχυσαν το επενδυτικό αίσθημα.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 24.905,23 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 2.695,35 μονάδες και ο Nasdaq 0,61% στις 7.127,77 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να αναφερθεί στο πλαίσιο της Fed για την εποπτεία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην ομιλία του καθώς οι μετοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκαν πλήγμα εν μέσω φόβων ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής με γρήγορους ρυθμούς.

«Εκτιμώ πως δεν θα αλλάξει τις εκτιμήσεις της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο» σχολίασε στο CNBC ο Peter Boockvar της Bleakley Advisory Group.

Σημειώνεται πως αυτό που ευρέως αναμένεται είναι η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα. Ήδη έχει προβεί σε αυξήσεις επιτοκίων τρεις φορές φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας, πληροφορίες των New York Times ανέφεραν πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είναι ανήσυχος για τον αντίκτυπο ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο στις αγορές και την οικονομία.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναζητήσει έναν συμβιβασμό με την Κίνα, όπως έγραψε η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στα μάκρο της ημέρας, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου στα τέλη Οκτωβρίου καθώς και τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα επιχειρηματικά κέρδη μετά από φόρους σε προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκαν 3,3% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση για την αποτίμηση αποθεμάτων και τις αποσβέσεις σκαρφάλωσαν 19,4%.

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αναπτύχθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,6% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση για αύξηση 4,0%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης