Σε θετικό έδαφος έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες γύρω από το ιταλικό πολιτικό τοπίο και την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν αυτές που ηγήθηκαν σήμερα των κερδών μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις εισαγωγές αυτοκινήτων, οι δασμοί ύψους 25% σε 135 προϊόντα και 20% σε 4 προϊόντα θα μειωθούν κατά 40% και 25% αντίστοιχα και θα διαμορφωθούν στο 15%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx έκλεισε με κέρδη 0,27%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,71%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,23% και ο γαλλικός CAC έκλεισε οριακά πάνω κατά 0,05%. Αντίθετα μικρές απώλειες 0,05% σημείωσε ο πτώση 0,05%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,54% μία ημέρα μετά την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει το “τιμόνι” της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα είναι ο 54χρονος καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε, όπως ανέφερε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansa εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε κατά 0,72%, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,54% και ο πορτογαλικός PSI κέρδισε 0,65%.

Τα ιταλικά ομόλογα ανέκαμψαν από τη βουτιά των δύο τελευταίων ημερών που έστειλε τις αποδόσεις τους σε υψηλό 14 μηνών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο εξακολουθεί να κινείται ανοδικά πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι (το συμβόλαιο WTI) μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Βενεζουέλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης