Θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές ακόμη και μετά τις δηλώσεις του Donald Trump ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για το πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει την κατανομή κεφαλαίων στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,57% στις 30.186 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,36% στις 3.700 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 0,34% στις 12.764 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά την Τρίτη, ο Trump αποκάλεσε το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων για τον κορονοϊό “ξεφτίλα” και επέπληξε τους νομοθέτες ζητώντας να αλλάξουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, με έμφαση στο ποσό που θα κατευθυνθεί ως απευθείας πληρωμή στους Αμερικανούς.

Ο Trump δεν απείλησε να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο αλλά ζήτησε να σταλεί ένα κατάλληλο νομοσχέδιο, ειδάλλως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να παραδώσει ένα σχέδιο ανακούφισης από τον κορονοϊό.

Την Τετάρτη, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσε μια δεύτερη συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την παράδοση επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού. Η συμφωνία οδηγεί τον συνολικό αριθμό των δόσεων στις 200 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, o αριθμός των εργαζόμενων που αιτήθηκε παροχής επιδόματος ανεργίας, μειώθηκε στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με περιορισμούς εν μέσω νέας αύξησης των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά στο επτάμηνο, ενώ και τα εισοδήματά τους μειώθηκαν κατακόρυφα, σε μια νέα ένδειξη ότι ο ιός επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης