Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, ανακτώντας ένα μέρος των χθεσινών απωλειών καθώς οι επενδυτές περιμένουν την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Μπεζ Βίβλου (Beige Book) της Federal Reserve για να αντλήσουν νέα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί – όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές – με μία ακόμα μείωση των επιτοκίων.

Το θετικό κλίμα σήμερα στην αμερικανική αγορά ακολουθεί τα ισχυρά κέρδη σε Ασία και Ευρώπη μετά την απόφαση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ να αποσύρει το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα που πυροδότησε τις μεγάλες ταραχές των τελευταίων μηνών, εγείροντας ανησυχίες ακόμα και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης από το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε άνοδο 3,9% μετά την είδηση αυτή, επιτυγχάνοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, θετικά είναι τα νέα και από το μέτωπο του Brexit, καθώς εχθές το βρετανικό κοινοβούλιο ανέλαβε δράση για την αποτροπή μιας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Η κρίσιμη ψηφοφορία στο νομοσχέδιο που θα εμποδίζει το Brexit χωρίς συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με τον Μπόρις Τζόνσον να προειδοποιεί ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να μην καθυστερήσει η έξοδος από την Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 171,62 μονάδες (0,66%) στις 26.284,95 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 75,49 μονάδες (0,96%) στις 7.949,60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 21,94 μονάδες (0,75%) στις 2.927,94 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό.

Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel στα 48,10 δολ. με άνοδο 1,12 δολ. ή σε ποσοστό 2,33% και ακολουθούν η United Technologies με κέρδη 1,84% στα 131,34 δολ. και η Walgreens Boots Alliance στα 51,27 δολ. με άνοδο 1,69%.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Pfizer (-0,64%), η Home Depot (-0,58%) και η McDonald’s (-0,03%).

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσαν σήμερα και οι δηλώσεις του προέδρου της New York Fed, John Williams ο οποίος σε ομιλία του σε συνέδριο του Euromoney, επισήμανε ότι η οικονομία παραμένει σε ένα “καλό σημείο” αν και οι προοπτικές είναι χειρότερος απ’ ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Tyson Foods Inc. σημειώνει βουτιά άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας επεξεργασμένων τροφίμων ότι αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του έτους.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Michaels Cos. Inc. σημειώνει ράλι 17% καθώς τα αποτελέσματα της αλυσίδας καταστημάτων έργων τέχνης για το β΄ τρίμηνο χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η εταιρεία παρουσίασε ένα αισιόδοξο guidance.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης