Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα ύστερα από το χειρότερο ξεπούλημα από την αρχή της χρονιάς καθώς η αισιοδοξία για ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 σε κάποιες χώρες.

Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο, σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 2%, με την εταιρία κατασκευής εξοπλισμού για ημιαγωγούς ASML να σημειώνει άλμα 5,4% αφού αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τις ετήσιες πωλήσεις της, επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης για ολοκληρωμένα κυκλώματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταγωνίστριά της ASM International ενισχύθηκε κατά 4,2% μετά την πρόβλεψη αύξησης στις παραγγελίες δεύτερου τριμήνου.

Η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο ζυθοποιία Heineken NV ενισχύθηκε κατά 4,2% αφού ανακοίνωσε καλύτερες των αναμενόμενων τριμηνιαίες πωλήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στην αρχή της συνεδρίασης, ύστερα από τις χθεσινές ρευστοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,5% και ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε κατά 0,4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης