Με μεικτά πρόσημα και εναλλαγές κατεύθυνσης κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας να εντείνονται, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, με την Ινδία και τη Βραζιλία να παραμένουν στο επίκεντρο της πανδημίας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει άνοδο 76,42 μονάδων ή 0,23%, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 3,16 μονάδες ή 0,07%. Ο δε τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 25,22 μονάδες ή 0,18%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς υποχώρησαν χθες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση μετά τα ρεκόρ τους την προηγούμενη Παρασκευή, με τις ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας να επιστρέφουν στο προσκήνιο.

Η Ινδία ανακοίνωσε κρούσματα ρεκόρ ξανά την Τετάρτη, με πάνω από 200.000 νέες μολύνσεις για έβδομη διαδοχική μέρα. Την ίδια στιγμή, οι ιαπωνικές αρχές φέρεται να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και την Οζάκα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται με αμείωτη ροή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της Netflix το βράδυ της Τρίτης οδήγησαν τις μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικού περιεχομένου και παραγωγής σε βουτιά 8%, καθώς δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 3,98 εκατ. νέους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο, από 8,5 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση που η ίδια είχε κάνει πριν από τρεις μήνες για 6 εκατ. νέους συνδρομητές.

Η μετοχή της Norwegian Cruise Line σημειώνει κέρδη 2%, εν μέσω αισιοδοξίας για επανεκκίνηση των ταξιδίων, μετά και την αναβάθμισή της από τη Goldman Sachs.

Από την πλευρά της, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο Halliburton ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Baker Hughes κατέγραψε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, η Middleby ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Welbilt, με την αξία της συναλλαγής να φτάνει τα 4,3 δισ. δολ.

Οι Dow και S&P 500 βρίσκονται αμφότεροι άνω του 10% “αυξημένοι” από τις αρχές του έτους, ενώ την Παρασκευή σημείωσαν υψηλά όλων των εποχών.

«Πρόκειται για μία πολύ καλή περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, καθώς το 90% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής πολύ ισχυρά αποτελέσματα, το πρόβλημα ωστόσο για τις μετοχές είναι ότι τα καλά νέα είχαν ήδη συνυπολογιστεί στη διαμόρφωση των τιμών», σημείωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda, σε σημείωμά του.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Nike, Dow και Travelers Cos., ενώ των απωλειών εκείνες των Apple, Walt Disney, Johnson&Johnson.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης