Με μικτά πρόσημα κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν και πάλι την απόδοση του 10ετούς να προσεγγίζει το επίπεδο του 3%.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, με κολοσσούς όπως το Twitter, η Comcast και η Boeing να γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν 10 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 7 μονάδες. Τα futures του Nasdaq χάνουν 10,50 μονάδες.

Την Τρίτη οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με βαριές απώλειες, με τον βιομηχανικό Dow να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, μετά την ενίσχυση της απόδοσης του 10ετούς πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 3% για πρώτη φορά από τις αρχές του 2014.

Οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων επηρεάζουν και σήμερα το κλίμα στη Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν σε ανοδική τροχιά. Η απόδοση στο 10ετές σκαρφάλωσε 3 μονάδες βάσης στο 3,021%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υψηλότερες αποδόσεις επιβαρύνουν τις μετοχές, καθώς το ομόλογα αρχίζουν να προσφέρουν καλύτερες επιστροφές στους επενδυτές σε σύγκριση με τις μετοχές, ενώ την ίδια στιγμή πιέζουν ανοδικά το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένουν στο επίκεντρο, με εταιρείες-σηματωρούς της αγοράς, όπως είναι η Twitter Inc. και η Boeing Co. να γνωστοποιούν σήμερα τα οικονομικά τους μεγέθη πριν το άνοιγμα.

Μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους το Facebook και η Visa, μεταξύ άλλων.

Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τους.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ο τίτλος της Comcast χάνει 1,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την κατάθεση επίσημης πρότασης για την εξαγορά της βρετανικής Sky.

Από την πλευρά του το Twitter κερδίζει πάνω από 6% στον απόηχο των αποτελεσμάτων του τελευταίο τριμήνου, ενώ η Boeing κερδίζει σχεδόν 3% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της για το έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης