Αλλαγή τάσης στην Wall Street η οποία “χαιρετίζει” τη ραγδαία υποβάθμιση των των προβλέψεων της Fed για τις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, με τη νομισματική αρχή να αναμένει πλέον ότι πιθανότατα δεν θα γίνει καμία αύξηση εντός του 2019.

Μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, το εύρος των επιτοκίων στο 2,25-2,5% ενώ προανήγγειλε επιβράδυνση του ρυθμού συρρίκνωσης του ισολογισμού της το Μάιο και “πάγωμά” του τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 25,27 μονάδες (0,10%) στις 25.918 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 9,68 μονάδες (0,34%) στις 2.841 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 51,16 μονάδες (0,67%) στις 7.775 μονάδες.

Με απώλειες συνεχίζει ο τίτλος της FedEx, χάνοντας άνω του 4%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο χρήσης. Ειδικότερα, η εταιρεία logistics ανακοίνωσε κέρδη 739 εκατ. δολ. ή 2,80 δολ. ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο από 2,07 δισ. δολ. ή 7,59 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της FedEx διαμορφώθηκαν σε 797 εκατ. δολ. ή 3,03 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,02 δισ. δολ. ή 3,72 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.Τα έσοδα ανήλθαν σε 17 δισ. δολ. από 16,5 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας στα 3,03 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις 17,6 δισ. δολ.

Άνοδο 2,07% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της μητρικής της Google, Alphabet, παρά την ανακοίνωση προστίμου ύψους 1,49 δισ. ευρώ από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η Google έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, επιβάλλοντας σειρά περιοριστικών ρητρών σε συμβόλαια με ιστοτόπους τρίτων μερών, οι οποίες δεν επέτρεπαν στους ανταγωνιστές της Google να τοποθετούν τις δικές τους διαφημίσεις αναζήτησης στους εν λόγω ιστοτόπους.

Στις λοιπές επιχειρηματικές εξελίξεις, η Disney “σφράγισε” την εξαγορά ύψους 71 δισ. δολαρίων (62 δισ. ευρώ) της 21st Century Fox του Rupert Murdoch.

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο στην Disney να ξεκινήσει την υπηρεσία streaming Disney Plus, που αναμένεται αργότερα το τρέχον έτος. Αναμένεται, ωστόσο, να οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις λόγω των κοινών ρόλων που απασχολούν Fox και Disney στην παραγωγή ταινιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης