Ημέρα ανάκαμψης από τις ραγδαίες απώλειες των προηγούμενων ημερών διαφαίνεται να είναι η σημερινή στην Wall Street, αν και τα κέρδη έρχονται να συγκρατήσουν τα απογοητευτικά στοιχεία για τη δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Χθες η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αιφνιδιαστική μείωση του επιτοκίου, που συνιστά εν μέρει μια παραδοχή ότι ο κοροναϊός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από άλμα 700 μονάδων στην εκκίνηση των συναλλαγών, ο Dow Jones σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 430 μονάδων στις 26.343 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 36 μονάδες στις 3.039 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 81 μονάδες στις 8.776 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν επίσης την προσοχή τους στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, με τον Τζο Μπάιντεν να αποκτά προβάδισμα έναντι του βασικού του αντιπάλου, Μπέρνι Σάντερς.

Οι επενδυτές πάντως συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού καθώς πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις των ειδικών ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος παρά τα “αντίμετρα” των κεντρικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 183.000 θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί το ADP Research Institute σε συνεργασία με τη Moody’s Analytics.

“Η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή”, δήλωσε ο Ahu Yildirmaz, αντιπρόεδρος του ADP Research Institute. “Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει επικεντρωμένη στις μεγάλες επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να εμφανίζουν τις ισχυρότερες επιδόσεις”.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιούργησαν 133.000 θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ADP.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης