Ανακάμπτουν σήμερα οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες από τις χτεσινές απώλειες, αν και οι φόβοι για ένα κυβερνητικό shutdown παραμένουν.

Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση μερικής παράλυσης από το πρωί του Σαββάτου και εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι να τεθούν σε αναγκαστική αργία, αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμβιβάσει τις διαφορές του και να υιοθετήσει έναν προσωρινό προϋπολογισμό, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποτρέποντας την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών της, ενδεχόμενο που πυροδότησε, άλλωστε, ανησυχίες χθες στο ταμπλό.

Ωστόσο, η τύχη του νομοσχεδίου στη Γερουσία θεωρείται αβέβαιη. Για την ακρίβεια, χρειάζονται 60 ψήφοι για να «περάσει» το νομοσχέδιο από τη Γερουσία, προκειμένου να σταλεί εν συνεχεία στο γραφείο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump. Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν 51 έδρες στη Γερουσία.

Στο ταμπλό ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,04% ή 11,25 μονάδες στις 26.029,06 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,20% ή 6,30 μονάδων στις 2.804,34 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,21% ή 15,31 μονάδων στις 7.310,53 μονάδες, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από το “άλμα” της τάξεως του 1,8% της NVIDIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, «βουτιά» άνω του 3% γνωρίζει η μετοχή της IBM, μετά από τις ζημίες που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο, ενώ απώλειες 1,7% σημειώνει η American Express που παρουσίασε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο σε σχεδόν 25 χρόνια.

Χθες, οι βασικοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά που είχαν σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τον Dow Jones πάντως να διατηρεί τα επίπεδα των 26.000 μονάδων, τα οποία και ξεπέρασε αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης