Ενισχύονται οι δείκτες στη Wall Street μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών που αφαίρεσαν από τον Dow Jones περίπου 1.400 μονάδες.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,42% ή κατά 400 μονάδες ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσε μέσα στην εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο S&P κατά 1,37% ενώ την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ο οποίος κινείται ανοδικά κατά 2,05%.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Netflix κατά 5,1%, της Amazon κατά 4,4% και της Apple ατά 3%. Κέρδη επίσης και για την Facebook κατά 1,4% και για την Alphabet κατά 2,5%.

Ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans δήλωσε σήμερα ότι είναι λογικό η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της καθώς η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την οικονομία να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και με την ανεργία να υποχωρεί συνεχώς «το να διαμορφώσουμε την πολιτική σε ελαφρώς περιοριστική κατεύθυνση είναι λογικό, ενώ θα μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο για αρκετό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Evans σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε επίσης ότι ένα “ουδέτερο” επίπεδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων είναι μεταξύ 2,75 και 3% και μια πιο περιοριστική πολιτική ενδεχομένως να είναι περίπου 50 μονάδες βάσης πιο ψηλά.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα επιτόκια της Fed είναι στο 2% με 2,25%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon προειδοποίησε σήμερα ότι η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

«Η οικονομία παραμένει πολύ ισχυρή και αυτό αφορά τους μισθούς, τις νέες θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την καταναλωτική πίστη: η [ανάπτυξη] είναι ευρεία και δεν θα περιοριστεί άμεσα», δήλωσε ο Dimon σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το γ΄ τρίμηνο.

Ο επικεφαλής της τράπεζας εκτίμησε παράλληλα ότι “θα δούμε τα επιτόκια να αυξάνονται” τους επόμενους μήνες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές για εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της ισχυρής αύξησης των τιμών των εισαγόμενων καυσίμων.

Οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,5% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία άνοδο από το Μάιο. ΟΙ οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,3% το Σεπτέμβριο. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές ενισχύθηκαν 3,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης