Σε ανάκαμψη από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω του νέου γύρου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 136 μονάδες, του S&P περίπου 25 μονάδες και του Nasdaq περίπου 80 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδυναμία που έχει χαρακτηρίσει την αγορά μετοχών τον Οκτώβριο αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αλλά και για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών, καθώς και ο προβληματισμός για την αυξητική πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Μέχρι στιγμής, τα εταιρικά κέρδη που έχουν ανακοινωθεί είναι καλύτερα του αναμενομένου, όμως αναλυτές επισημαίνουν τις αδύναμες προοπτικές από πλευράς κάποιων εταιρειών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Bloomberg ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει στο μισό έναν φόρο στα περισσότερα αυτοκίνητα έδωσαν ώθηση στις διεθνείς αγορές μετοχών συνολικά και ειδικότερα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, οι Αμερικανοί αύξησαν τις δαπάνες το Σεπτέμβριο και τα προσωπικά τους εισοδήματα ενισχύθηκαν, σε μια θετική ένδειξη για τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας.

Οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,4% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα προσωπικά εισοδήματα, αυξήθηκαν 0,2% το Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,4% στις δαπάνες και 0,3% στα έσοδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης