Υψηλότερα κινούνται τα futures της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τα ισχυρά αποτελέσματα της Home Depot αλλά και τις αναφορές για επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 90 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,35%. Επίσης ανοδικά κινείται ο S&P 500 κατά 0,46% και ο Nasdaq κατά 0,57%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του Dow Jones έλαβαν ώθηση κυρίως από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Home Depot. Κατά 1,15% ενισχύεται η μετοχή της Home Depot Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς ανακοίνωσε τα κέρδη γ΄ τριμήνου τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, και για άλλη μία φορά αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της χρήσης.

Η αλυσίδα καταστημάτων βελτίωσης κατοικίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,87 δισ. δολαρίων, υψηλότερα 32%. Δήλωσε πως τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,51 δολάρια, έναντι των 1,84 δολαρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν 2,26 δολάρια. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 5,1% στα 26,3 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 26,26 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ανακοινώσεις, η Aramark τόνισε πως τα κέρδη αυξήθηκαν 55% στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των πωλήσεων στη μονάδα ρούχων. Η εταιρεία τροφίμων, διαχείρισης εγκαταστάσεων και ρούχων (φόρμες), ανακοίνωσαν κέρδη 175,5 εκατ. δολαρίων ή 69 σεντς ανά μετοχή.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 62 σεντς ανά μετοχή. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 70 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 71 σεντς ανά μετοχή.

Κατά 5,35% ενισχύεται η μετοχή της Advance Auto Parts Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εμφάνισε καθαρά κέρδη 115,8 εκατ. δολαρίων ή 1,56 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 95,9 εκατ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,89 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 1,76 δολάρια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4,3% στα 2,3 δισ. δολάρια, επίσης υψηλότερα των προσδοκιών για 2,2 δισ. δολάρια.

Η Tyson Foods ανακοίνωσε τα έσοδα για το δ΄ τρίμηνο χρήσης, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών, ενώ χαμηλές ήταν και οι εκτιμήσεις της.

Η εταιρεία τόνισε πως τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 537 εκατ. δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 394 εκατ. δολάρια ή 1,07 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,58 δολάρια. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 9,99 δισ. δολάρια, από τα 10,1 δισ. δολάρια πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης