Με σημαντικά κέρδη που ξεπέρασαν το 2% τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο φόβος του εμπορικού πολέμου φαίνεται να υποχωρεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με “άλμα” 2,4%, με τις Πρώτες Ύλες, τον κλάδο των Χημικών και την Τεχνολογία να συνιστούν τους μεγαλύτερους κερδισμένους της ημέρας, κερδίζοντας πάνω από 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Ubisoft διαμορφώθηκε στην “κορυφή” του Stoxx 600, γνωρίζοντας ράλι 10,77%.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2,40%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 2,62% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 2,91%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 2,35% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 2,34% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 2,09%.

Το κλίμα βελτιώθηκε στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τις ανησυχίες γύρω από την εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να εξασθενούν, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι δύο χώρες θα επιλέξουν να αποφύγουν την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, κέρδη της τάξης των 300 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, καθώς οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνται σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα, την ώρα που ο τεχνολογικός κλάδος ανακάμπτει μετά από τις αδύναμες επιδόσεις της τελευταίας περιόδου.

Το ευρώ έχασε έδαφος, έναντι του δολαρίου, το οποίο ενδυναμώνεται, λαμβάνοντας ώθηση από το αισθητά καλύτερο κλίμα που επικρατεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο “μέτωπο” του παγκόσμιου εμπορίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης