Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street χτίζοντας πάνω στην ισχυρή επίδοση της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παραβλέπουν τα νούμερα-ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,84% ή 219 μονάδες στις 26.294 μονάδες. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Apple και Pfizer δίνοντας ώθηση στον δείκτη των blue chips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην άνοδο συμβάλλουν και οι μετοχές των UnitedHealth, Goldman Sachs και Home Depot.

O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,73% ή άνοδο 23,87 μονάδων στις 3.209 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,29% ή κατά 136 μονάδες στις 10.755 μονάδες.

H Φλόριντα ανακοίνωσε 15.299 νέα κρούσματα κορονοϊού την Κυριακή, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε πολιτεία από το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ συνολικά ανακοινώνουν εδώ και τρεις ημέρες πάνω από 60.000 νέα κρούσματα ημερησίως, οδηγώντας το συνολικό νούμερο στα περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Τα θετικά νέα στο μέτωπο εύρεσης εμβολίου έρχονται να τονώσουν την επενδυτική ψυχολογία. Η Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech θα μπουν σε διαδικασία fast track αξιολόγησης των εμβολίων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Disney κινείται ανοδικά μετά την έναρξη κάλυψης από την Goldman Sachs για τη μετοχή με σύσταση “buy” και τιμή-στόχο τα 137 δολάρια ανά μετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης