«Χαμόγελα» στην Wall Street, με τον Dow Jones nνα κερδίζει πάνω από 200 μονάδες μετά το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, που είχε σε μεγάλο βαθμό τιμολογηθεί από την αγορά καθότι δεν επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, ενώ οδήγησε σε πτώση του δολαρίου και ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 206 μονάδες ή 0,79%, ο ευρύτερος S&P σημειώνει κέρδη της τάξης των 26,5 μονάδων ή 0,96% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη της τάξης των 80 μονάδων ή 1,09%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι ενδιάμεσες εκλογές δίνουν ξανά στους Δημοκρατικούς τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενισχύοντας και τη δύναμή τους.

Ιστορικά η διαίρεση του Κογκρέσου υπήρξε bullish για τις μετοχές, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι φιλικές ως προς το επιχειρείν πολιτικές του Τραμπ θα συνεχιστούν. Άλλοι αναλυτές πάλι, εκτιμούν ότι η διαίρεση αυτή του Κογκρέσου μπορεί να έχει επιπλοκές σε ό,τι αφορά τη νομοθετική ατζέντα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, αλλά για την ώρα οι αγορές εμφανίζονται αισιόδοξες, καθώς οποιαδήποτε άμεση αβεβαιότητα υποχωρεί.

Επίσης, έχουν υπάρξει σημάδια συμβιβασμού από την πλευρά του Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα προσπαθήσει να εργαστεί με την άλλη πλευρά, καθώς αυξάνονταν οι ενδείξεις αυτήν την εβδομάδα ότι οι Δημοκρατικοί θα κέρδιζαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, αν και η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του ύψους των επιτοκίων της.

Στα εταιρικά νέα, σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, καθώς ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου ενόψει συνεδρίασης του ΟΠΕΚ κατά την οποία μπορεί να αποφασιστεί μείωση της παγκόσμιας προσφοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης