Επικράτησαν τα θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς καταλάγιασαν οι ανησυχίες γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η είδηση ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τις εμπορικές συνομιλίες της Πέμπτης αφήνει κάποια μικρά περιθώρια αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν λήξει η διορία που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump για την αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την πλευρά της Ουάσινγκτον εντείνει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα αδιέξοδο που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 382,23 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,72% στις 12.179 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,4% στις 5.417 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο +0,15% και τις 7.271 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τον τίτλο της Siemens να σημειώνει άλμα 3,83% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο.

Άνοδο 0,9% σημείωσαν οι μετοχές της Commerzbank καθώς η γερμανική τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά την υποχώρηση των κερδών κατά 54%. Στον αντίποδα, η Munich Re χάνει 2,5% μετά την ανακοίνωση της γερμανικής αντασφαλιστικής ότι τα κέρδη της σημείωσαν πτώση το α΄ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης