Χαμηλές εισφορές για όλους τους νέους και όχι μόνο τους επιστήμονες την πρώτη πενταετία φέρνει το νέο ασφαλιστικό σύστημα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή, για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές, οι οποίες δεν θα συμψηφίζονται στο τέλος για να επιστρέφονται στο ασφαλιστικό σύστημα όπως ισχύει σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πρώτα πέντε χρόνια, όλοι οι νέοι που θέλει να ανοίξουν μια δουλειά, ελεύθερα και οριζόντια θα καταβάλλουν μια πολύ χαμηλή ασφαλιστική κατηγορία και οι εισφορές αυτές δεν θα συμψηφίζονται στο τέλος όπως γινόταν μέχρι σήμερα για να επιστρέφονται στο ασφαλιστικό σύστημα».

Περιγράφοντας το νέο ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Βρούτσης είπε πως θα χαρακτηρίζεται από «ελευθερία, απλότητα και ευελιξία», ενώ σημείωσε πως στην αρχή κάθε έτους ο ασφαλισμένος θα επιλέγει σε ποια κατηγορία θέλει να ενταχθεί.

Επανέλαβε ότι θα υπάρξει μείωση του ασφαλιστικού κόστους κατά πέντε μονάδες στους μισθωτούς, αρχής γενομένης από εφέτος που θα είναι 0,90% .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού έχει συνέργειες και στο τέλος η όποια αύξηση σε κάποιες ασφαλιστικές εισφορές θα συμψηφιστεί από μείωση φόρων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης