Στην αποκάλυψη ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ προχώρησε το πρωί της Κυριακής μέσω συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ.

Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι «ήταν έτοιμες να εκδοθούν υψηλές συντάξεις και το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια νέα έκπληξη πολύ δυσάρεστη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ τόνισε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

«Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έδωσα προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ» χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του νόμου Κατρούγκαλου ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη διαδικασία για την αλλαγή του νόμου. 

«Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης