Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις κατά μέσο όρο 99,5 ευρώ με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενώ έως το τέλος του χρόνου πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη.

Τόνισε επίσης ότι στις κύριες συντάξεις έρχονται αυξήσεις για ασφαλισμένους από τα 33 έτη και πάνω, ενώ η αύξηση θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων καθώς θα υπάρξει επαναϋπολογισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη, προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση ανέφερε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

Ανέφερε ακόμα ότι προχώρησε στην υπογραφή υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι παραβάσεις αλλά και τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται στο πλαίσιο της προστασίας της Εργασίας, θα αποτυπώνονται με ακρίβεια. «Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση- νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα ξέρουν επ’ ακριβώς, εάν πραγματοποιήσουν κάποια παράβαση, τι πρόστιμο θα πληρώσουν.

«Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι επιθεωρητές θα μπορούν με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο να προσδιορίζουν τις παραβάσεις με τις αντίστοιχες κυρώσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης