Η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, ως απότοκος της οικονομικής συγκυρίας, φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις βιοτεχνών, που φοβούμενοι πως δεν θα μπορέσουν, ενδεχομένως, να είναι συνεπείς στη ρύθμιση που θα συνάψουν, αν και περνούν το κατώφλι του Τμήματος Ενημέρωσης Οφειλετών του, δεν προχωρούν στην ουσιαστική επίλυση του θέματος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως σκοπός του εν λόγω τμήματος, που απευθύνεται σε μέλη και μη μέλη του ΒΕΘ, είναι η γενικότερη υποστήριξη με κάθε πρόσφορο εργαλείο ( π.χ. εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων) με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για κάθε περίπτωση.

Το ΒΕΘ μέσω του μητρώου που διατηρεί, θέτει στη διάθεση των οφειλετών τις υπηρεσίες καταρτισμένων οικονομολόγων – συμβούλων επιχειρήσεων και νομικών, οι οποίοι μπορούν να προτείνουν μία σειρά από εξατομικευμένα εργαλεία.

«Πίσω από τα νούμερα υπάρχουν εξοντωμένοι και εξαντλημένοι οφειλέτες, που δεν μπορούν πια να εξυπηρετούν τις οφειλές τους με συνέπεια να βρίσκονται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την επόμενη ημέρα. Χρειάζονται ουσιαστικές λύσεις για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί βιοτέχνες, θέλοντας να προχωρήσουν σε ρύθμιση έχουν απευθυνθεί στις συνεργαζόμενες με αυτούς τράπεζες, ωστόσο, χαρακτηρίζοντας οι δεύτερες τις προτάσεις των οφειλετών ως ‘μη ρεαλιστικές’, δεν προχωρούν οι διαδικασίες» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης