Την επίθεση που δέχτηκαν οι ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Σερρών, στις 31 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου σε κατάστημα εστίασης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι, καταδικάζει ο Σύλλογος Εφοριακών του Νομού, με ανακοίνωσή του.

Τα μέλη του Συλλόγου Εφοριακών, με την ανακοίνωσή τους, ζητούν προστασία από την Πολιτεία μέσω της θέσπισης αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, αλλά και με τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Σερρών, Γεώργιος Ναυροζίδης, διευκρίνισε ότι στόχος της ανακοίνωσης -με αφορμή το τελευταίο συμβάν κατά εφοριακών- ήταν η γενικότερη ανάδειξη των μεγάλων εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές κατά την εκτέλεση του έργου τους.

«Δεν είχαμε καμιά πρόθεση να παραμείνουμε και καταγράψουμε μια επίθεση που αναλύθηκε και σχολιάστηκε από όλους. Ενημερώσαμε την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα τεράστια εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην εκτέλεση του έργου μας και παράλληλα ζητάμε μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου να ενημερωθεί επίσημα η Πολιτεία, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να θεσπιστούν σχετικές κυρώσεις στις παραβατικές συμπεριφορές» υπογράμμισε ο κ. Ναυροζίδης.

«Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εφοριακοί υπάλληλοι μάχονται καθημερνά κατά της φοροδιαφυγής επιβάλλεται να αλλάξουν και γι’ αυτό απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από την πολιτεία την πλήρη προστασία μέσω της θέσπισης αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες, της δημιουργίας μικτών κλιμακίων ελέγχων με αστυνομικούς σε περιπτώσει; ελέγχων που διενεργούνται σε απομακρυσμένες απομονωμένες περιοχές ή σε περιπτώσεις που οι ελεγχόμενοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά κατά ο παρελθόν.

Επίσης ζητάμε από την πολιτεία τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας κατά της φοροδιαφυγής και της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και υπέρ της ανάδειξης του ρόλου των εφοριακών και των ελεγκτικών υπηρεσιών. Ζητάμε από τούς πολίτες να κατανοήσουν το έργο που επιτελούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και οι εφοριακοί υπάλληλοι και να μην μας αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους, διότι καθήκον μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος δηλαδή το συμφέρον όλων των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι εφοριακοί στην Κερκίνη Σερρών κατήγγειλαν επίθεση από ιδιοκτήτη επιχείρησης, σε έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν σε πολυχώρο της περιοχής την ώρα που ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι.

Οι δύο εφοριακοί, μετά την επίθεση, αποχώρησαν και μετέβησαν σε αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν μήνυση για το συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης