Η ρύθμιση των 120 δόσεων που «τρέχει» αυτή την περίοδο πρόκειται να είναι η τελευταία που θα υπάρξει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στις 120 δόσεις που «τρέχουν», και τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να διευρύνει για τις επιχειρήσεις αλλά και να επιφέρει αλλαγές στον αριθμό των δόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, αυτή είναι κι η τελευταία φορά που θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση, ενώ υποστήριξε πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά.

Τώρα λοιπόν, απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε χαρακτηριστικά «το λέω, επωφεληθείτε τώρα από την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

Οι αλλαγές στη ρύθμιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως υπάρχουν ευνοϊκές διατάξεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται, ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή.

Συγκεκριμένα:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

– Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.

– Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.

– Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

– Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης