Τα λάθη ίσως ακυρώσουν το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 12:44
Τα λάθη ίσως ακυρώσουν το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα
Σε πάγωμα των προστίμων για ένα εύλογο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τα λάθη στα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο διάστημα -πιθανότατα έξι μηνών- θα ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός του προστίμου.

Στην απόφαση αυτή οδηγεί η σωρεία λαθών που εντοπίστηκε στα ειδοποιητήρια για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 400.000, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που φέρονται ως κάτοχοι αυτοκινήτων να έχουν λάβει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ χωρίς να το οφείλουν.

Βασικές αιτίες των λαθών είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής των οχημάτων, η μη έγκαιρη καταχώριση στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάθεση πινακίδων και η λανθασμένη καταχώριση στοιχείων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 14:49