Σχέδιο Μαξίμου για μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 11:49
Σχέδιο Μαξίμου για μείωση ΦΠΑ στην εστίαση
Εν αναμονή της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το υπουργικό του συμβούλιο έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση πλάνου για την πορεία της Ελλάδας στη μετα-μνημονιακή εποχή.

Εν αναμονή της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το υπουργικό του συμβούλιο έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση πλάνου για την πορεία της Ελλάδας στη μετα-μνημονιακή εποχήΟι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάστηκαν και φέρονται να προκρίνονται είναι η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης, ωστόσο οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως αύριο.

Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% που είναι σήμερα στο 13%. Η μείωση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα όσων απασχολούνται στον κλάδο. Πάντως, οι όποιες ρυθμίσεις δεν θα εφαρμοστούν νωρίτερα από το 2020.

Η νέα αυτή ρύθμιση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο κοινωνικού σχεδιασμού και ενός προγράμματος τετραετίας το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στις συντάξεις, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει ότι δεν θα εφαρμοστούν περικοπές το 2019. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης, όπως θα πει ο πρωθυπουργός, είναι να νομοθετήσει για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου.

Στο «μέτωπο» του αφορολόγητου, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει ότι η κατάργηση της ρύθμισης που έχει ψηφιστεί για να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2020 θα ψηφιστεί μαζί με αυτή για την κατάργηση της περικοπής συντάξεων.Το τετραετές πρόγραμμα, αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, θα περιλαμβάνει ένα πακέτο «γενναίων» παροχών κυρίως προς τους πολίτες που ανήκουν σε κατηγορίες που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια: ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μείωση της φορολόγησης σε επιχειρήσεις καθώς και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Τον Αύγουστο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δώσει το «στίγμα» των κυβερνητικών προθέσεων λέγοντας:

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι για τα επόμενα χρόνια δημιουργείται ένας αρκετά μεγάλος δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί από την κρίση των προηγούμενων ετών... Οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν πολύ μεγάλη διαφορά».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 12:01