Την επανόρθωση των επικουρικών συντάξεων «που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί αποφασιστικά, κατά εφαρμογή της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Γι’ αυτό, ανακοινώνει ότι οι 250.000 περίπου συνταξιούχοι, «που οι επικουρικές συντάξεις τους υπέστησαν μειώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ (με το νόμο Κατρούγκαλου), θα λάβουν την προβλεπόμενη αύξηση στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης με την πληρωμή τους στις 2 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν σε όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα, ενώ τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων, που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019, όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή το συντομότερο δυνατόν και, σίγουρα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνει: «Με συνέπεια και σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνησή μας υλοποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 και τις ευεργετικές αλλαγές που φέρνει στους συνταξιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, διορθώνουμε την αντισυνταγματική περικοπή -σύμφωνα και με το Συμβούλιο της Επικρατείας- των επικουρικών συντάξεων, που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ και, από τις 2 Ιουνίου, επαναφέρουμε το ύψος των συντάξεων στα προ ΣΥΡΙΖΑ επίπεδα σε περίπου 250.000 συνταξιούχους.

Το εγχείρημα της πληρωμής τους εν μέσω πανδημίας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, γι’ αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και το προσωπικό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που το έφεραν εις πέρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης