Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η χώρα θα έχει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021 και φαίνεται πως αυτό θα γίνει για όλη την Ευρώπη και για το 2022.

Ο υπουργός ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας. «Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε πως λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1η/7/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.
 
Αντίστοιχα, τα παραστατικά που εκδίδουν οι επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, θα πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα myDATA μέχρι την 31η/10/2021. Ο υπουργός τόνισε ότι το 2020 το κράτος κατέβαλε 24 δισ. για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δωθουν 11, 6 δισ. Όπως εξήγησε ο κ Σταϊκούρας τα ποσά αυτά είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και προφανώς δεν είναι χάντρες, όπως δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίρας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση, κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον μήνα Μάρτιο βρίσκονται σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Ακόμη είπε ότι, τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.

Τέλος, όσον αφορά τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, τόνισε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία όπως σημείωσε θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης