«Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί τις πρώτες πληρωμές της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 9,9 εκατ. ευρώ σε αυτή την, πρώτη, φάση και αντιστοιχούν στην επιδότηση 42.449 δανείων και 26.059 δικαιούχων.

»Πρόκειται για δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής. Αυτή η κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 9 μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί μεταξύ των άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρας και πρόσθεσε πως «ήδη ορισμένοι δανειολήπτες που ανήκουν στην πρώτη φάση πλήρωσαν, μέσα στον Νοέμβριο, τη δόση του δανείου τους μειωμένη κατά την κρατική επιδότηση.

»Ενώ, έως το τέλος Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι «όσον αφορά στους δανειολήπτες που έλαβαν ειδοποίηση ότι εγκρίθηκε η επιδότηση και έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε επαφή με την τράπεζά τους, ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων αντίστοιχα, ώστε να ρυθμίσουν το δάνειό τους. Αφού συμφωνηθεί η ρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη και με μακροχρόνιο χαρακτήρα, εν συνεχεία θα δρομολογηθεί η καταβολή της κρατικής επιδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η πραγματοποίηση των πρώτων πληρωμών της κρατικής επιδότησης σήμερα, μόλις έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, αποτελεί σημαντική επιτυχία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία συγχαίρω και ευχαριστώ για τη συστηματική δουλειά της, παρά τις αντίξοες, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, συνθήκες».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «με την υλοποίηση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ, η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, έμπρακτα, ότι αντιμετωπίζει με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη το ευαίσθητο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

»Παράλληλα, ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι κατάφεραν, εν μέσω πανδημίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης