Προ των πυλών βρίσκεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ρύθμιση είναι στα σκαριά και πως η πλατφόρμα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία πριν από το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news24/7, o κ. Πετρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης. Αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Το ”κούρεμα” μπορεί να φτάσει έως το 85% στις προσαυξήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου, ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους» πρόσθεσε.

Σε χθεσινές διευκρινίσεις που παρείχε, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι στην πλειονότητά τους οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και στην αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019.

Στη Βουλή θα τεθεί προς ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα εντός Απριλίου, διαβεβαίωσε και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία αλλά και εφορία, τόνισε ότι «είναι έτοιμη» να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί, ίσως και εντός του Απριλίου. Αναφέρθηκε στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξή τους.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης