Τη βούληση τόσο του υπουργείου όσο και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να βρουν λύση στο πρόβλημα με τις προμήθειες σε χρεωστικές κάρτες υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη.

Όπως είπε ο υπουργός, «μιλήσαμε με την Ένωση Τραπεζών για το θέμα αυτό. Τόσο εμείς όσο και αυτοί συμφωνούμε ότι υπάρχει θέμα. Συζητάμε ήδη με τη ΔΙΑΣ για το πώς μπορεί να γίνει τεχνικά η διάκριση μεταξύ χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Πρέπει να βρούμε λύση για το θέμα αυτό και θα βρούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση, ο Νίκος Ξυδάκης ανέφερε ότι οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν με αίμα τις υποχρεώσεις τους και οι προμήθειες των τραπεζών στις χρεωστικές κάρτες τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να έχουν λόγω POS είναι δυσβάσταχτες.

Ακόμα συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων στους μικρούς. Ο κ. Ξυδάκης είπε ότι το 2017 σε σύνολο 650.000 POS ο τζίρος ήταν 18 δις ευρώ και οι προμήθειες των τραπεζών 200 εκατ. ευρώ. «Δεν μπορούν να δώσουν από αυτά για να λυθεί το πρόβλημα;» αναρωτήθηκε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα είναι μόνο η αναζήτηση τεχνικής λύσης ώστε να υπάρχει η διάκριση μεταξύ χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα δοθεί σύντομα απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο Παρατηρητήριο Χρεώσεων Τραπεζών είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για την προκήρυξη του έργου με τη συμβολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου και την εξεύρεση αναδόχου ώστε να υλοποιηθεί σύντομα».

Τέλος, επανέλαβε ότι σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με τις εταιρείες ειδοποίησης των καταναλωτών από τις τράπεζες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης