Πιθανή η μείωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 14:22
Πιθανή η μείωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας

Σε τρεις άξονες αναμένεται να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη στήριξη των ανέργων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Eκτός από τη 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν και τη διευκόλυνση στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50, σχεδιάζεται η υλοποίηση νέων προγραμμάτων διατήρησης θέσεων απασχόλησης, αλλά και η συνέχιση των προγραμμάτων δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

Στόχευση της κυβέρνησης είναι η στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων από το ερχόμενο φθινόπωρο, ιδίως λόγω της επιβεβαίωσης των απαισιόδοξων σεναρίων για τον τουρισμό φέτος.

Ήδη ο ΟΑΕΔ «τρέχει» προγράμματα για συνολικά 71.200 νέες θέσεις απασχόλησης, με περίπου τις μισές εξ αυτών (36.500) να αφορούν την κοινωφελή απασχόληση στο ευρύτερο δημόσιο και τις άλλες μισές στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει «ετοιμότητα» για την υλοποίηση προγραμμάτων σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί που θα αφορούν τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης.

Σημειώνεται πως κάτι τέτοιο αποτελεί αίτημα και κύκλων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα υφιστάμενα πλαίσια έκτακτης, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, στήριξης της απασχόλησης (π.χ. μηχανισμός Συν-εργασία), ειδικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών-πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν αρκούν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 14:22