Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ανέργων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι δρομολογείται σειρά προγραμμάτων. Ειδικότερα:

   – Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   – Ξεκινά τον Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

   – Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

 Για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   – Επεκτάθηκε η ισχύς της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 24 Απριλίου και παρέχεται δυνατότητα άδειας και στην περίπτωση που εργάζεται μόνο ένας εκ των δύο γονέων, εφόσον ο γονέας που δεν εργάζεται λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας ή έχει αναπηρία 67% και άνω.

   – Προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες, οι συντάξεις αυτόν τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Ειδικότερα:

   – Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των Τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου και 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.

   – Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου.

   – Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, του Δημοσίου, της Δ.Ε.Η. και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στις 29 Απριλίου.

   Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι σήμερα χορηγούνται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα εξής επιδόματα:

   – Επίδομα παιδιού σε 506.482 οικογένειες,

   – Στέγασης σε 257.626 οικογένειες,

   – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 231.659 οικογένειες,

   – Αναπηρίας σε 158.102 δικαιούχους.

Επιπλέον παρέχεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΙΕΑΔ) επισιτιστική κάλυψη 250.000 οικογενειών με 400.000 ωφελούμενους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης