Σε 8 δράσεις εστίασε κυρίως την προσοχή του για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας κατά τη σημερινή συζήτηση που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μετατροπή των δόσεων πληρωμής για τον φετινό φόρο εισοδήματος από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστον 10% στην εφάπαξ καταβολή.

-Επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

-Στοχευμένες μειώσεις φόρων για τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις.

-Ειδικό πακέτο μέτρων για το 40% των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουριστικό περιβάλλον και αναμένεται να πληγούν ιδιαίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

-Συμμετοχή των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό στην επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

-Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

-Επέκτασης της προστασίας των επιταγών με την εισαγωγή ενός μοντέλου άτοκης δανειοδότησης του εκδότη, η οποία θα κατευθύνεται στην εξόφληση του κομιστή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση συνολικά αντιλαμβάνονται τις ανάγκες που έχει η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχοντας μεταφέρει πλέον τις προτεραιότητές τους στην επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης