Παράταση καταβολής δόσεων οφειλών Μαΐου 2021 για εστιατόρια και μπαρ ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 14:12
Παράταση καταβολής δόσεων οφειλών Μαΐου 2021 για εστιατόρια και μπαρ ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Την παράταση της καταβολής δόσεων οφειλών του μηνός Μαΐου 2021 και για τα εστιατόρια (ΚΑΔ. 56.10) καθώς και για τις δραστηριότητες παροχής ποτών (ΚΑΔ. 56.30) ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, με την Α.1110/17-5-21 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσης Μαΐου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ για επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Θεωρούμε την εν λόγω διευκόλυνση πολύ σημαντική και θετική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εκείνων που παρά την άρση των περιορισμών είτε ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν είτε υπολειτουργούν. Όπως γνωρίζετε τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες παροχής ποτών ανήκουν στις δραστηριότητες εκείνες που επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την πανδημία.

»Στο ελάχιστο διάστημα που έχουν προλάβει να λειτουργήσουν, σε συνθήκες μάλιστα μερικής κανονικότητας, δεν έχουν την δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις, οι οποίες μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

»Να σημειώσουμε ότι ακόμα και σήμερα επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, ποσοστό που φτάνει το 20% σε συνδυασμό και με τις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης αντικειμένου (τουρισμός, κέντρα διασκέδασης)» σημειώνει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ.

«Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε και τα εστιατόρια (ΚΑΔ. 56.10) και τις δραστηριότητες παροχής ποτών (56.30) στην απόφαση παράτασης της προθεσμίας καταβολής δόσης Μαΐου 2021 ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ» προσθέτει η ΓΣΕΒΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, 14:20