Παραμένουν τα φορολογικά χρέη για 70.000 συνταξιούχους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 13:31
Παραμένουν τα φορολογικά χρέη για 70.000 συνταξιούχους

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί σε σχέση με το γεγονός ότι 70.000 συνταξιούχοι «έχουν φορτωθεί χρέη προς την εφορία, χρέη όμως που δεν τους αναλογούν».

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει ότι:

Το θέμα των προσαυξήσεων αλλά και των παράνομων προστίμων από τις εκάστοτε ΔΟΥ, είναι στο κενό, από τον Ιανουάριο, μετά και από την συνάντησή μας με τον Υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο, καθώς και με τον διευθυντή του γραφείου σας κ. Χρ. Καραπλή.

Το μόνο που έχει αλλάξει έως σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία, 29/5/2020 η οποία πλησιάζει!

Θα θέλαμε κε Υπουργέ, να σας θυμίσουμε, ότι είμαστε ακόμα σε καραντίνα, εν μέσω κορωνοϊού, με δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν.

Γι΄ αυτούς τους λόγους, ζητάμε να υπάρξει παράταση της  καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, καθώς και να ψηφιστεί και νομοθετική ρύθμιση, με τα συμφωνημένα της παραπάνω αναφερόμενης συνάντησης μας, καθώς και της τελευταίας τηλεφωνικής επαφής, που είχε ο Πρόεδρός μας με το γραφείο του Υφυπουργού την προηγούμενη βδομάδα, στην οποία ο Πρόεδρος του Δικτύου ζήτησε πριν καταθέσετε την όποια νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία να μας ενημερώσετε για το περιεχόμενο της πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 13:31