Πάνω από 50 ευρώ το χρόνο θα είναι το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό από τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια στο 6% αντί για 13% από 1ης Μαΐου, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

   Όπως εξήγησε, η μείωση του ΦΠΑ αφορά το σύνολο των χρεώσεων που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό εκτός από τα δημοτικά τέλη ενώ μόνο από τη χρέωση της ενέργειας το όφελος θα είναι 33 ευρώ το χρόνο. Αναμένεται εξάλλου, όπως είπε, εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών που θα διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής και επιμερισμού της μείωσης στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την ισχύ του μέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης στις οποίες περιλαμβάνονται το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στο λεκανοπέδιο (Ομόνοια, Πειραιά και Αμπελόκηπους) αλλά και η προώθηση των ηλεκτρονικών λογαριασμών που έχουν φθάσει το 1.000.000.

   Παράλληλα η ΔΕΗ είναι κοντά σε συμφωνία με αλυσίδες καταστημάτων όπου θα τοποθετηθούν stands της ΔΕΗ και υπάλληλοι που θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές για θέματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς η ΔΕΗ σχεδιάζει από τον Σεπτέμβριο να διαθέτει “πακέτα” ρεύματος και φυσικού αερίου.

   Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις οφειλών και τις αποκοπές, τόνισε ότι η Πολιτεία έχει θεσπίσει ειδικές διευκολύνσεις για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα καθώς και ότι 500.000 καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και απολαμβάνουν εκπτώσεις από 50-80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Απέρριψε τις αναφορές περί κατάρρευσης της επιχείρησης λέγοντας ότι η ΔΕΗ θα κάνει εφέτος επενδύσεις ύψους 790 εκατ. ευρώ και θα επιστρέψει στην κερδοφορία ενώ οι ζημιές πέρυσι ήταν λογιστικές και οφείλονταν στις αποσβέσεις και σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν μόνο μία φορά και δεν θα επαναληφθούν.

Επανέλαβε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής και αγοράς του ρεύματος αλλά “έχουμε προσπαθήσει και έχουμε συγκρατήσει τα τιμολόγιά μας” ενώ σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης