Οι οικογένειες με δύο παιδιά είναι οι χαμένες της φορολογικής πολιτικής στην Ελλάδα, που επιμένει να διατηρεί υψηλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Οι μισθωτοί συνεχίζουν να σηκώνουν το φορολογικό βάρος, τη στιγμή που άλλες κατηγορίες εργαζομένων ή επαγγελματιών και επιχειρηματιών διατηρούν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από το σύστημα.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σε πρόσφατη έκθεσή του, αν και επιβεβαιώνει τη μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης στην εργασία στην Ελλάδα, σημειώνει ότι αυτή εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τον μέσο όρο των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φορολογική επιβάρυνση για τον μέσο άγαμο μισθωτό στην Ελλάδα μειώθηκε το 2021 κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 36,7% από 38,9% το 2020, ενώ η μέση επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ διατηρείται στο 34,6%.

Η Ελλάδα είχε πέρυσι το 19ο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 38 χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ το 2020 βρισκόταν στη 17η θέση.

Για οικογένειες με δύο παιδιά και έναν εργαζόμενο με μέσο μισθό, η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 2,38 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 33,2%, έναντι 24,6% του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα είχε στην κατηγορία αυτή το ένατο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ το 2020 είχε την έβδομη υψηλότερη επιβάρυνση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης