Με τροπολογία που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου στο σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» ο Οργανισμός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) μετατρέπεται σε Ενιαίο Φορέα Προνοιακών Παροχών.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου «το επόμενο βήμα είναι να ενταχθούν όλα τα Προνοιακά Επιδόματα που δίνονται τώρα απο διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ στον ΟΓΑ, ενώ πολύ σύντομα θα κληθούν όλοι όσιο λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα να τα δηλώσουν εξαρχής σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Βάση αυτής της καταγραφής και των διασταυρώσεων που θα γίνουν θα δίδονται τελικά τα προνοιακά επιδόματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα γίνει ηλεκτρονική αναδιοργάνωση του ΟΓΑ ώστε ο πολίτης να παίρνει γρήγορα τα επιδόματά του» τόνισε η κ. Φωτίου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Aπαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη ότι όλα ντα επιδόματα θα είναι όπως το ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) επέμεινε ότι «οι αλλαγές θα γίνουν για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης