Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ((ΦΕΚ Β’ 491/19-02-2020) η απόφαση 11026/30-01-2020 που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης με την οποία αντικαθίσταται προηγούμενη υπουργική απόφαση, σχετικά με τη χρήση πρότυπου καταστατικού για τη σύσταση των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ), των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (IKE), των Ομορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ) και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΕΕ).

Το καταστατικό συμπληρώνεται από τους ιδρυτές μόνο ως προς τα στοιχεία που διαφοροποιούν την εταιρεία από άλλες του ίδιου εταιρικού τύπου. Το πρότυπο καταστατικό χρησιμοποιείται υποχρεωτικά για τη σύσταση εταιρείας μέσω της ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), ενώ για τη σύσταση που πραγματοποιείται στις κατά το νόμο οριζόμενες Υπηρεσίες μιας Στάσης, η χρήση του είναι προαιρετική και αποτελεί ελεύθερη επιλογή των ιδρυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο των πρότυπων καταστατικών είναι αυστηρά καθορισμένο και υποχρεωτικό και για την συμπλήρωση τους ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που παρατίθενται στα Παραρτήματα της απόφασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης