Νέο μπαράζ αποζημιώσεων έρχεται μέχρι τέλος του χρόνου για τους εργαζομένους σε πληττόμενους κλάδους, μετά την καταβολή των αποζημιώσεων για τους μισθωτούς κλειστών -με κρατική εντολή – επιχειρήσεων  που βγήκαν σε αναστολή το  Νοέμβριο.

Οι αποζημιώσεις αυτές θα αφορούν τους μισθωτούς που βγήκαν σε αναστολή το Νοέμβριο και εργάζονται με πληττόμενες -ανοιχτές επιχειρήσεις, τους απασχολούμενους που εντάχθηκαν στο μηχανισμό “Συν-Εργασία”, όσους υποβάλλουν μονομερείς δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κλειδί” για την καταβολή των εν λόγω αποζημιώσεων είναι η έγκαιρη υποβολή δηλώσεων.  

Έως τις 3 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις στοιχείων των εργαζομένων για τη “Συν-Εργασία” του Νοεμβρίου. Έως τις 7 Δεκεμβρίου, μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου. Έως τις 10 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν οι δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων για τη “Συν-Εργασία” του Οκτωβρίου.

Επίσης, έως τις 10 Δεκεμβρίου πρέπει να κατατεθούν οι δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, οι κρίσιμες προθεσμίες ανά κατηγορία δικαιούχων αποζημιώσεων έχουν ως ακολούθως:

1. Αναστολές συμβάσεων εργασίας για το Νοέμβριο

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση,  για τον μήνα Νοεμβρίου καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος  αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Σχετικές δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις από εργοδότες και εργαζομένους μπορούν να υποβληθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Νοέμβριο, το αργότερο έως και 7 Δεκεμβρίου.

Για τον μήνα Νοέμβριο η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήγηκαν από τον κυκλώνα “Ιάνος”, καθώς η υποβολή δηλώσεων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι και Δεκεμβρίου 2020.

2. “Συν-Εργασία” για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων στοιχείων εργαζομένων (α’ φάση) για τον μήνα Νοέμβριο έως  3 Δεκεμβρίου.

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων οικονομικών στοιχείων των εργαζομένων (β΄φάση)για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο από τις 4 έως και τις 10 Δεκεμβρίου,

Η δυνατότητα αφορά  εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση β΄ φάσης (οικονομικά στοιχεία) και τους εργαζομένους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της β΄φάσης.

3. (Μονομερείς) υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και  τουριστικών συνοδών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το αργότερο έως και 10 Δεκεμβρίου.

4. Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων από τους δικαιούχους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων συνεχίζεται έως και 10 Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης