Ηλεκτρονικά θα γίνονται από σήμερα οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά από περικοπές σε κύριες και επικουρική.
Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr και να πηγαίνουν στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς συνταξιούχους». Εκεί θα κάνουν την επιλογή «Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη». Αφού επιλέξουν, το παραπάνω κείμενο θα παραπέμψει στη σελίδα όπου θα κλικάρουν πάνω στη λέξη taxisnet, το σύστημα θα ζητήσει τους κωδικούς τους και πατούν «Εξουσιοδότηση» για να συνεχίσει το σύστημα τη διαδικασία.

Στη συνέχεια συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο «κωδικός οπτικής επιβεβαίωσης» πρέπει να γράψουν τα γράμματα και τους αριθμούς που βλέπουν δεξιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης