Μόνον για χαμηλά εισοδήματα επί της ουσίας υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και στην περίπτωση αυτή μόνον εάν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα. Για τα εισοδήματα αυτά η επιδότηση-έκπτωση των νέων ηλεκτρικών συσκευών θα φθάνει στο 50%, ένα ποσοστό υπολογίσιμο για την οικιακή οικονομία. Για τα μεγαλύτερα εισοδήματα όμως θα μειώνεται στο 35%, όση δηλαδή είναι μια συνηθισμένη έκπτωση που παρέχουν κατά περιόδους οι έμποροι λιανικής.

Όπως και να έχει, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, αναμένεται σύφμωνα με κυβερνητική δέσμευση να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά και θα αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο συσκευές. Αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και πιο συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέας τεχνολογίας και πολύ μικρότερης κατανάλωσης ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου. Ωστόσο, δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο για κάθε καταναλωτή.

Εάν η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης